Energiamegtakarítási tanácsokat nyújt állampolgároknak és vállalkozóknak térítésmentesen a Magyar Mérnöki Kamara. A tanácsadás kiterjed a nyílászárók cseréjétől a falak szigetelésén és a megújuló energia használatán át a fűtési és elektromos rendszerek kiépítéséig és felújításáig minden beruházásra, amelynek célja az energiamegtakarítás és hatékonyabb energiahasználat.

Az eligazodás a cél

Az ingyenes tanácsadásra különösen szüksége lehet azoknak, akik állami támogatással lakásfelújításra vagy például vidéki kisboltok megújítására, bővítésére vállalkoznak. A tevékenység az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával történik, célja, hogy a kamara segítséget nyújtson a jogszabályok közti eligazodásban, a pályázati lehetőségek megismerésében, a pénzügyi lehetőségekben, a legkedvezőbb energiahatékonysági megoldás megtalálásában.

De vajon kiknek javasolt a legjobban a tanácsadás?

A szolgáltatás igénybevétele javasolt az építkezőknek, felújítóknak, ingatlant vásárlóknak, de a vállalkozásoknak is például a technológiai folyamataik energiahatékonyságának fejlesztésében. A tanácsadást a kamara nagy tapasztalattal rendelkező szakértői végzik.
A www.mmk.hu/tanacsadas oldalon részletesen olvasható a tanácsadás menete. 

 

Kép: newtechnology.hu