Ismét rajthoz állhattak a lovak és fogathajtóik Gerjenben. Az indulók szép időben, nagyszámú közönség előtt három versenyszámban hajthattak végig a pályán.

24-szer indultak már el a lovak

A koronavírus miatti két év kihagyás után immár 24. alkalommal újra megrendezték a Gerjeni Lovasnapokat. A kétnapos versenyre az ország minden pontjáról érkeztek résztvevők. A kétszemélyes fogathajtók mellett a közönség nagy kedvence volt a gyermekhajtók versenyszáma, akik pónikkal vettek részt a megmérettetésen.

A fogathajtó verseny Gerjen egyik legrégebbi ünnepsége a falunap mellett.

A lovas megmérettetésre érkezőket a sportesemény mellett kirakodóvásár, a gyerekeket ugrálóvár, arcfestés várta. Szombaton délelőtt a díjhajtással indult a sportesemény, majd délután 14 órától az akadályhajtás következett. Vasárnap kora délután a legkedveltebb versenyszámmal, a maratonhajtással folytatódott a Gerjeni Lovasnapok, amelyre a három futam közül talán a legtöbben voltak kíváncsiak.

A díjátadóra kora este került sor

A versenyzőknek többek között dombon kellett fel-, le-, majd vizes akadályon keresztül hajtaniuk. A futamot természetesen az nyerte, aki a leggyorsabban haladt át ezeken. Az egyes versenyszámokat eredményhirdetés zárta, az idei Gerjeni Lovasnapok vasárnap kora este a díjátadóval fejeződött be.