Jövőbeli terveit osztotta meg közösségi oldalán Romhányi Károly, Gerjen polgármestere. 

A gyermekek jövője az egyik legfontosabb tényező 

Gerjen egyre inkább családbarát település lesz, hiszen nagyon fontos számukra a gyermekek jövője. A közelmúltban új épületbe költözött például a település óvodája, valamint bővültek egy bölcsődével is, az általános iskolai oktatás pedig helyben hosszú távon is működik.

"Az eddig megtett lépések ellenére, mindig látjuk az újabb és újabb kihívásokat, megoldandó feladatokat, éppen ezért vettük meg korábban az óvoda-iskola mellett található ingatlant. Egyre több településen hallhatjuk, hogy oktatási intézményeikbe pedagógust keresnek. A gerjeni általános iskolában is várhatóan tanárok jelentkezését várja majd az intézmény a következő években, hiszen a tantestületben többen is nyugdíjazás előtt állnak." – fogalmazott a posztban a polgármester.

Mindez arra ösztönözte a település vezetését, hogy előrelátó módon érdemes olyan lehetőséget kínáljanak a jelentkező pedagógusoknak, amely vonzóvá teszi, hogy Gerjenben vállaljon munkát és telepedjen le. A korábban megvásárolt ingatlanban alakítanak ki szolgálati lakást, amelyre most érkezett meg az a minisztériumi forrás, amelynek köszönhetően megkezdik a felújítást.