Jó érzés másokon segíteni. Egy szervezett véradás alkalmával több életet is megmenthetünk. Ezt az üzenetet adta át a Szekszárdi Polgármesteri Hivatal, ahol a mai délelőtt folyamán az intézmény munkatársai adhattak vért.

A hivatal számos alkalommal szervezett már véradást. Átlagosan minden negyedévente egyszer van lehetőségük az ott dolgozóknak donorrá válni.

Dr. Biro Gyula, Szekszárd aljegyzője szerint azért fontos felhívni a hivatalban dolgozók figyelmét, ahogyan a lakosságét is erre a fontos ügyre, mert a vér nagyon fontos az egészségügyi ellátás tekintetében, hiszen műtét során nélkülözhetetlen. A hivatali véradás jó példával szolgálhat az emberek számára.

Számos ott dolgozó feküdt be a székbe

Városunk aljegyzője immár a 28. alkalommal adott vért. Az első alkalma még a katonaság idejére nyúlik vissza. Úgy látja, kollégái szívesen élnek a lehetőséggel, hiszen legtöbbjük érzi a társadalmi felelősségvállalást, amely ezzel jár.

Három híján húsz

Kilián Máté, a hivatal kommunikációs referense 17. alkalommal adott vért délelőtt. Úgy érzi, hogy ezek a szervezett véradások remek alkalmak, hogy az ember akár a munkahelyén megtegye ezt a nemes cselekedetet.