Nincsen könnyű dolga a vásárlónak, aki úgy dönt, szeretne megszabadulni a mesterséges vegyszerektől mind ételei, mind takarítószerei, kozmetikumai terén.

Bár egyre több terméken láthatjuk a bio, organikus, öko, natúr jelzőket, legtöbbünk nem tudja, mit is takarnak ezek pontosan, mi a különbség köztük – és főleg: melyikben bízhatunk?

Bio, öko és organikus. Nem biztos, hogy mindenki tudja mit jelent ez a három fogalom pontosan. Alapvetően a bio, öko és az organikus kifejezések egymásnak a szinonimái. Mindhárom ugyanazt jelenti: ellenőrzött és környezetkímélő körülmények között termesztett, műtrágyát, toxikus és szintetikus anyagokat nem tartalmazó termékeket.

Most többet megtudhatsz!

Ha többet szeretnél tudni a témáról, jó hírünk van számodra! A Mentálhigiénés Műhely keretein belül újra hallhatunk egy Szabadegyetem előadást ebben a hónapban. Az előadást, amely a bio, öko és organikus termékekről szól majd, Nemes Mátyás, biogazda fogja vezetni. A program május 25-én, 17:00 órakor kezdődik a Babits Mihály Kulturális Központban.