2022. január 3-án megjelennek a Magyar Falu Program pályázati kiírásai 14 kiírással. A cél a kistelepülésen élők életminőségének további javítása.

Gyopáros Alpár Modern Települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos azt nyilatkozta, rövidebb (30-35 napos) lesz a benyújtási idő és gyorsabb lesz a bírálati szakasz is. A korábbi népszerű felhívások mellett új célok megvalósítására is lehet forrást nyerni.

A jövő évtől lehetőség nyílik a bölcsődék felújítására és fogászati kezelőegység beszerzésére is először lehet pályázni. Újdonság lesz még a kültéri létesítmények fejlesztése és az út-, híd, és kerékpárút-építési pályázat is bővül. Változatlan formában lesz elérhető az óvodai épület, a faluház, a művelődési és a kultúrház fejlesztésének lehetősége, valamint az orvosirendelő-fejlesztési pályázat.

A Támogatói Okirat kibocsátásához nem lesz szükséges az építési engedély megléte, elég az engedélyezési eljárás elindításának igazolása. – mondja Gyopáros Alpár

Jelentős forrásra pályázhatnak továbbá az egyházközösségek három célterületre: egyházi közösségi terek fejlesztése és eszközbeszerzés, bértámogatás, valamint egyházi temetői infrastruktúra fejlesztése kategóriákban.

 

Kép: Magyar Falu Program Facebook oldala