Megverte adósát egy fiatalember. Most felelnie kell érte. A paksi rendőrök elfogták azt a solti fiatalt, aki egy ismerősét bántalmazta, mert a korábbi tartozását nem adta meg időre. Egy 16 éves bölcskei fiú tett feljelentést   június 21-én a Paksi Rendőrkapitányságon. 

„Délután ismerőseivel találkozott,  lakásukról fürdeni indultak a paksi strandra. Út közben megálltak cigizni és kocsit takarítani, ekkor a 17 éves solti ismerőse kérdőre vonta egy korábbi 6000 forintos tartozás miatt.”

Ezt írja a rendőrségi közlemény. A beszélgetésből szóváltás, majd dulakodás alakult ki. Majd verekedés tört ki kettőjük között. 

„A fiú pólója elszakadt, a nadrágja zsebéből a solti fiatal kivette az összes pénzét – 134. 000 forintot – a tartozás fejében. Amikor kiszabadult a szorításból, telefonált egy ismerősének, hogy menjen érte. A másik két fiú közben elhajtott.”

Igazoltatták a rendőrök

A történtek után sértett és a segítségére siető barátja elindultak Paksra, hogy megkeressék az ismerőseit. Útközben a rendőrök igazoltatták őket, és a történtek miatt a kapitányságra irányították, ahol ő feljelentést tett. A rendőrök rövid időn belül elfogták és előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalt.

 A solti fiatalember beismerte és megbánta tettét.

Elmondta, hogy idő közben már költött az erőszakkal elvett pénzből. A vásárolt tárgyakat és a még nála lévő bankjegyeket a nyomozók lefoglalták.