A közös képviselő feladata megtalálni az alkalmas helyszínt. Megtarthatóak már a lakógyűlések. A napokban megjelent az ezt szabályozó kormányhatározat. Így Szekszárdon is lehet tervezni.

A járványügyi szabályokra figyelni kell

Fontos, hogy a társasházban élőket a hatályos járványügyi szabályok betartásával hívják össze. Társasházak esetében legalább nyolc nappal előtte ki kell hirdetni az időpontot, a lakásszövetkezetek esetében pedig az alapszabályban foglaltak szerint kell a meghívót kiküldeni. Ezen a téren nem hozott változást a pandémia időszaka.

Irány a szabadba!

A közös képviselő felelőssége az, hogy találjon olyan helyet, ahol egymástól kellő távolságba tudja ültetni a lakókat, jó idő esetén még szabadtéren is megrendezhetőek ezek a fórumok.

A lakástulajdonosoknak fontos feladatuk van, hiszen el kell fogadni az előző évi elszámolást és el kell fogadni a jövő évi költségvetést is.

Persze a dátumot és az időpontot is érdemes úgy meghatározni, hogy minél több ember el tudjon menni a lakógyűlésre. Éppen ezért kerülendő a nyári, nyaralás szezonja.