Két ezüstéremmel zárult magyar szempontból a tornászok koperi Challenge Világkupájának első döntős napja. Bácskay Csenge ugráson, Székely Zója pedig felemáskorláton állhatott a dobogó második fokára. További pontszerző helyek is születtek, Böczögő Dorina ugráson negyedik, míg Mészáros Krisztofer talajon hatodik lett. Népes mezőny gyűlt össze a tornászok olimpia utáni első Vk-ján Koperben, ahol már a selejtezőben jól teljesített a magyar női csapat. Szujó Hanna kivételével a magyar versenyzők, ahol indultak, ott fináléba is kerültek.

A férfiaknál a magyarok közül a szombati finálékban Mészáros Krisztofer volt érdekelt, aki 13.500 ponttal a hatodik pozíciót gyűjtötte be. Vasárnap még Vecsernyés Dávid szerepel fináléban, aki nyújtón hetedikként, 13.400-zal került be a legjobbak közé. A selejtezőkben Mészáros lólengésben 16. (12.550), korláton 19. (12.850), Dobrovitz Ádám ugráson 20. (13.375), talajon 31. (12.200), gyűrűn 29.(10.750), míg Balázs Krisztián lólengésben 21. (12.200), gyűrűn 19. (12.450), korláton 25. (12.550) és nyújtón 14. (12.650) lett.

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány így értékelt: "Nagyon elégedett vagyok, hiszen két ezüstéremmel zártuk az első finálés napot. Nagy mezőny gyűlt össze, látszott, hogy az elmúlt időszak pandémiája miatt a tornászok ki vannak éhezve a versenyre. Persze az is látszott, hogy a felkészülési nehézségek is rányomták a bélyegét az elmúlt időszakra. A mienk közül Böczögő Dorina, Székely Zója és Bácskay Csenge is hibátlan gyakorlatokat mutatott be, és fináléba került, úgyhogy elégedett vagyok. Szujó Hanna kisebb hullámvölgyben van, így rontott, nem lett döntős. Nagyon örülök a szombati két ezüstéremnek, azt hozták a lányok, amire felkészültek, amit vártam tőlük. Meglepetésre Zója gerendán is döntős lett, ráadásul jó gyakorlattal, bízom benne, hogy ez erőt ad neki vasárnapra, és még jobban teljesít. Dorina nagy rutinjával remekelt talajon, remélem, hogy a fináléban is hasonlóan jól szerepel."