Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Júniustól roboghatunk külföldre!

Nyár elején újraindul a nemzetközi vonatközlekedés, adta hírül a MÁV. Június elsejétől több nemzetközi járat az eredeti menetrenddel és kapacitással újraindul. Kiemelték: az újraindulásra jegyértékesítési, jármű- és szolgáltatási fejlesztésekkel készül a vasúttársaság.

A MÁV közölte: a hegyeshalmi vasúti határátkelőn keresztül június 1-jétől Budapestről Bécsbe óránként lehet eljutni. Svájcba újraindul a közvetlen railjet xpress vonatpár és az éjszakai vonat is. Bajorországba, Münchenbe visszaáll a két óránkénti közlekedés nappal, és ismét közlekedik az éjszakai vonat is.
Románia és Magyarország között több lépcsőben indul újra a forgalom – tájékoztatott a MÁV. A lőkösházai határátmenetben jelenleg is valamennyi nemzetközi vonat közlekedik – tették hozzá.
A szobi határátkelőhelyen keresztül több lépésben áll vissza a közlekedés. Május 24-től már újra elérhető Wroclaw-Berlin, május 26-tól pedig Krakkó, valamint Varsó is éjszakai vonattal. Június 1-jétől a Szlovákiába és Csehországba közlekedő Metropolitan EuroCity vonatok állnak forgalomba újra a szokott, két óránkénti közlekedési rendbe, de csak június 13-tól lesz teljes a visszaállás.
Lengyelországba június 1-jén indul először a Báthory EuroCity vonat, Kassára továbbra is napi 2 közvetlen InterCity vonat közlekedik Budapestről, Kelebián át Szerbiába is újra biztosított lesz az eljutás, június 1-jétől – sorolták.

Gyékényes határállomáson át Zágrábba június 25-től indul vonat Budapestről naponta egy alkalommal.