Kezdőlap KÉK HÍREK

Kattant a bilincs – Több, mint 120 katalizátort loptak el

Motoszkálás és fűrészelés hangjára lettek figyelmesek egy tápiószecsői telephely biztonsági őrei még tavaly június 20-án éjjel. Elemlámpával kezdték pásztázni a területet, amikor megpillantottak két illetéktelent. Már hiába értesítették a rendőröket, a két férfi meglépett.

A technikusok akkor hátrahagyott utazótáskát, baseballsapkát és elektromos fűrészt is találtak, aminek segítségével rögzítették a nyomokat, végül azonosítottak négy férfit. Közülük hármat február 16-án fogták el, negyedik társuk ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Kiderült, összességében 121 autó katalizátorának kelt lába, az elkövetők ezzel közel 9 millió forintos kárt okoztak. A gyanúsítottak az emelő és orrfűrész társaságában nem először érkeztek a telephelyre, rendre a telek körül határolt drótkerítés alatt osontak be, megfigyelték merre vannak kamerák és kikerülve azokat, olykor a földön kúszva közlekedtek. A 31 éves ercsi V. Dávid kihallgatásán vallott a nyomozónak, 31 éves ercsi K. Márk és a 34 éves dunaújvárosi H. László a gyanúsítás ellen panasszal élt, és egyikük sem volt hajlandó beszélni. – olvasható a police.hu oldalon.