Nyomjuk meg a szekszárdi voksokat! Magyarország legjobb borait, párlatait, bortermelőit és kereskedőit keresi a Vince magazin. Az általuk indított online közönségszavazáson csütörtöktől vasárnapig bárki, a Budapest Borfesztivál látogatói pedig személyesen is leadhatják voksaikat a Vince Klub standjánál. A kategóriák 3-3 jelöltjei között jócskán akad Szekszárd pincészeteinek boraiból is!

Harmincnégy kategóriában hirdették meg

A Vince Díj egy olyan kezdeményezés, amely a széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást. A szavazók 8 kategória 34 alkategóriájában, három-három szakmai és közéleti nagykövetek által javasolt tételből választhatják ki kedvenceiket.

A kialakult shortlist jól reprezentálja a minőségi és az elérhető borok arányát Magyarországon. Kis, közepes és nagyobb pincészetek egyaránt megtalálhatóak a listán mindegyik borvidékről, a tételek között kevésbé ismert borok is szerepelnek, és nem hiányoznak a hazai és nemzetközi szinten díjazott borok sem

mondta Vancsik Ivett, a Vince Magazin főszerkesztője.

Közéleti nagykövetek: Eke Angéla színész, Csányi Sándor színész, Miklósa Erika operaénekes, Vitáris Iván zenész, Szentesi Éva író, Juhász Anna irodalmár, Lakatos Márk stylist, Kárai Dávid gasztroblogger és Szauer Judit gasztrokommunikációs tanácsadó vett rész, míg a szakmát többek között Romsics László, a Vince szakmai lektora, Zilai Zoltán, a Budapest Borfesztivált is szervező cég ügyvezetője és a Magyar Bor Akadémia elnöke, Herczeg Ágnes borszakértő, Mészáros Gabriella, a Borkollégium alapítója, számos szakkönyv szerzője, és végül, de nem utolsó sorban Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, aki a tolna megyei Tamási városából származik, a TOP 100 Magyar Bor zsűrijének elnöke. Jelmondata: „A magyar bort inkább igyák, mint csodálják.”

Szavazás és díjátadó

Szavazni október végéig lehet online a Vince Díj 2021 weboldalán, vagy személyesen a Budapest Borfesztiválon a Vince Klub standjánál. A Vince Díjat november 5-én adják át a budapesti Vince Gála keretein belül, amelyre kóstolókkal, workshopokkal várnak minden érdeklődőt.

Szekszárdi és Szekszárd környéki borászatokra is szavazhatsz!

Kadarka kategóriában:

Heimann és Fiai Porkoláb-völgy Kadarka 2019

Vida Borbirtok Bonsai Öregtőkék Kadarkája 2019

Kékfrankos kategóriában:

Vida Borbirtok Hidaspetre Kékfrankos 2016

Takler Borbirtok Szentahegyi Kékfrankos 2016

Cabernet sauvignon kategória:

Eszterbauer Borászat Tivald Cabernet Sauvignon 2017

Vesztergombi Pince Szekszárdi Bodzás Cabernet sauvignon 2017

Rozé kategória:

Lajver Borbirtok Premium Rosé 2020

Bikavér kategória:

Sebestyén Pince Iván-völgyi Bikavér 2017

Syrah kategória:

Takler Borbirtok Syrah Prémium 2017

Egyéb vörösbor kategória:

Németh János Pincészet Zweigelt 2019

Mészáros Borház Grandiózus Malbec 2018

Heimann Pincészet Barbár 2017

Szavazz a Vince Díj 2021 kategóriák jelöltjeire, és nyerj!

A nyereményjátékban az alábbi ajándékok kerülnek kisorsolásra a szavazók között:

1db Dunavox borhűtő

10db Vince Klub vörös trió egyhavi tagsági csomag

10db Vince Klub fehér trió egyhavi tagsági csomag

20 db 1 napos belépő a Vince Gála rendezvényre

50 palack bor