Ha szereted a művészetet és a közelben laksz, akkor ez a kiállítás pont neked való! „Sokszínű világunk” címmel rendeznek festménykiállítást E. Nagy Mária és Gálosné Barabás Aranka műveiből. Az esemény megnyitója 2021. augusztus 11-én lesz, 15:30-kor. A program a szekszárdi Polgármesteri Hivatal folyosógalériájában kerül megrendezésre a Béla király tér 8. szám alatt. A kiállítást Lönhárd Ferenc, a Bárka Művészeti Szalon elnöke nyitja meg.

De vajon mit kell tudni a művészekről?

E. Nagy Mária bemutatkozó kiállítása 1997-ben volt az őcsényi Közösségi Házban, majd ezt követően csoportos és egyéni kiállításaival, összesen 24 alkalommal mutatkozott be a megye területén, valamint Budapesten is. A kiállítások visszhangja kedvező volt, a baráti tetszésnyilvánításokon kívül az úgynevezett "értő" közönség is elismerően nyilatkozott munkásságáról. Tagja a Tolna Megyei Bárka Művészeti Szalonnak.

Terápiának használja a festést

Gálosné Barabás Aranka első önálló kiállítása 2020. szeptember 8-án nyílt a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárban. Aranka azt vallja, hogy a festés számára egy terápia is. Két és fél éve alkot, folyamatosan tanulja a különböző technikákat. Eddig még egyetlen alkotásától sem vált meg.

A kiállítás október 10-ig tekinthető meg.

 

Kép: tolnaart.hu (E. Nagy Mária – Paksi bárka)