Szombaton rendezték meg a Strandok Éjszakája nevű országos kampányt, amihez a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő is csatlakozott. A strand éjjel 11-ig tartott nyitva, aminek köszönhetően több mint ezren látogattak el a változatos programokra. A Strandok Éjszakáján országszerte több fürdő tartotta nyitva kapuit késő estig, hogy a fürdeni vágyók csobbanhassanak egyet.

„Idén az óvatosság és a járványügyi szabályok követése volt az első, ezért nem volt korábbi években megszokott, fesztivál-jellegű zenés-táncos programunk, nem hívtunk nagyobb fellépőket sem. Ugyan nem kellett a védettségi igazolványokat elkérni, de a létszámkorlátot igyekeztünk betartani” – mondta a rendezvényről Fritz Zoltán, a strand vezetője.

A délután folyamán volt egy pont, amikor azt hitték, hogy az eseményt elmossa az eső, de a strandolók nem tágítottak, így a program folytatódott úgy, ahogy azt eltervezték. A nap folyamán a vendégek akár a LED falakról is figyelhették a programokat, így például a nap folyamán többször a Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió bemutatóját.

Ajándékot kaptak a győztesek

Sokan vettek részt a csúszdaversenyen is, ahol felnőtt és gyerek, azon belül fiú és lány kategóriában indulhattak a vállalkozó szellemű versenyzők. Az alap kategóriákon kívül díjazták a legifjabb és a legidősebb indulót, valamennyien kisebb-nagyobb ajándékokat kaptak. A nap, de leginkább az est fénypontja volt a tűzzsonglőr előadás, amellyel már sötétedés után, fél tíztől kápráztatták el a fürdő vendégeit.

 

Kép: szekszardifurdo.hu