Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Kitalálod, melyik lett a legvonzóbb munkáltató 2021-ben Magyarországon?

A kép alapján nem is volt olyan nehéz rájönni, hogy a LEGO a jó válasz. A tavalyi győztes Samsung a második lett, a Mercedes-Benz pedig megőrizte harmadik helyét.

Idén kilencedik alkalommal díjazták az úgynevezett Randstad Awarddal Magyarország legnépszerűbb munkáltatóit, aminek alapjául a cég kutatásai szolgáltak. A legismertebb munkaadó ismét a Tesco lett, míg a Magyar Telekom nívódíjban részesült annak elismeréseként, hogy évek óta élvezi valamennyi demográfiai csoport szimpátiáját.
A magyar munkavállalók körében egyébként a tavalyi eredményekhez hasonlóan az IT-szektor munkaadói a legnépszerűbbek, amelyet az üzleti szolgáltatási és a telekommunikációs ágazat követ.

Magyarországon a munkahelyválasztást befolyásoló legfontosabb tényező továbbra is a vonzó munkabér és juttatási csomag. A munkavállalók kiemelten fontosnak tartják még a kellemes munkahelyi légkört, amit a vállalat pénzügyi stabilitása, az állás hosszú távú biztonsága, valamint a munka-magánélet egyensúlya követ – derül ki a felmérésből. A legkevésbé fontosnak értékelt szempontok közé tartozik, hogy a cég a legújabb technológiákat használja, minőségi termékeket és szolgáltatásokat kínáljon, valamint jó legyen az elismertsége.

A Randstad kutatása mintegy 163 000, a 18-64 éves korosztályból kikerülő válaszadó véleményét gyűjti össze 31 piac 5944 vállalatáról. Magyarországon mintegy 7800 fő vett részt a kutatásban.