Vért adni nagyon fontos! Így gondoskodhatunk más emberekről és életeket menthetünk. A Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezete egy rendezvényt szervezett szombaton azzal a céllal, hogy a sokszoros véradókat köszöntsék és megköszönjék nekik áldozatos tevékenységüket.

Rengetegen vannak a megyében, akik többszörös véradók

A sokszoros véradóknak dr. Fodor Antalné, a Magyar Vöröskereszt Elnöke, dr. Kis Mária Megyei Elnök és Gulyás Katalin Megyei Igazgató Asszony adta át a kitüntetéseket. 25-szörös véradás miatt 5 személy kapott oklevelet, az 50-szeres véradást 49 embernek honorálták, 75-szörös véradásért 12 ember kapott elismerést, a 90-szeres véradás két embernek volt meg, 100-szor már 11-en adtak vért és volt egy személy, aki a 150-edik véradásért vehette át az oklevelet.

További díjazottak

Véradó Mozgalomért ezüst emlékérem kitüntetésben részesült Ács Csilla, aki amellett, hogy 50-szeres véradó, az iskolában, ahol tanít, rendszeresen tart egészségnevelő programokat a diákok számára, ahol a véradás fontosságára is felhívja a figyelmüket. Véradó mozgalomért támogatói oklevelet kapott a Szent Orsolya Iskola Központ. A Véradó Barát Munkahely címet az MVMI Informatika Zártkörűen Működő Részvénytársaság vehette át. Pro Vita díjban részesült Szabóné Szeifert Anna.

 

Kép: pixabay.com