Korosztályának legjobbja

Az U15-ös fiúk döntőjében Kizakisz Georgiosz Nikolaosz három játszmában verte Vörös Balázst a Budapesti Vasutas Sport Club csarnokában. Párosban szintén Kizakisz nyert a kínai Wei Chen Yu oldalán. A szekszárdi fiú asztalitenisz-tehetség, továbbra is a korosztályának legjobbja az egész országban.

Egyéniben és párosban is a csúcson

Augusztus 18-án és 19-én rendezték meg a 2021. Évi Fiú Országos Utánpótlás Budapest Bajnokságot, ahol a Yorgos SE asztaliteniszezője Kizakisz Nikolaosz egyéniben és páros versenyben is Bajnoki kupát és aranyérmet vehetett át. Kizakisz jelenleg az országos serdülő ranglista második helyén áll, az ifjúsági magyar ranglistán pedig a 12. helyet foglalta le magának.

Tehetsége már rég megmutatkozott

A 14 éves fiú ötéves kora óta asztaliteniszezik, a szekszárdi Baka István Általános Iskola tanulója. 18-szoros korosztályos magyar válogatott, 5-szörös korosztályos magyar bajnok.

"Szerdán a serdülő fiú párosok versenyével kezdődött Nikosz versenye és a kínai származású új párjával ChenYu Wei-el megszerezték a bajnoki címet!

A serdülő fiúk egyéni versenyére 99 nevezés érkezett és Nikosz a döntőben 3/0 arányban múlta felül KSI SE-s ellenfelét igy még ugyanazon a napon meglett a második Bajnoki Címe!

Gratulálok fiam!”

– írta ki a Yorgos SE facebook oldalára Kizakisz Georgiosz, a sportoló édesapja és egyben edzője.