A Debreceni Asztalitenisz Klub-DEAC csapatai vasárnap a Nemzeti Asztalitenisz Bajnokság tavaszi fordulójának első mérkőzéseit játszották a Félegyházi ASI együttesével a Nagyerdei Edzőközpont Stadionjában. A DAK-DEAC I. férfi asztalitenisz-csapatata a 6. helyen zárta az őszi szezont. A tavalyi összecsapáson nagy csatában döntetlen mérkőzést játszottak a Félegyházi ASI-val, így izgalmasnak ígérkezett a találkozó.

Kizakisz Nikosz a csapatban

Egy szekszárdi asztaliteniszező, Kizakisz Nikosz is a csapatot erősítette, aki már nem ismeretlen a szekszárdi nézők körében. Eddigi eredményeivel, kitartásával már beírta magát Szekszárd sporttörténelmébe. Kizakisz Nikolaosz, a YORGOS SE 14 éves asztaliteniszezője két bravúros egyéni, valamint a párosban kiharcolt győzelmével járult hozzá a Debreceni csapat sikeréhez.

Asztalitenisz, férfi NB I Kelet

Debreceni AK-DEAC I. – Félegyházi ASI 8:6

A Debreceni AK játékosainak eredményei a Nemzeti Bajnokság első fordulóján:

  • Bruckner Máté 2 győzelem
  • Balázs Bence 2 győzelem
  • Cservik Krisztián 1 győzelem
  • Kizakisz Nikosz 2 győzelem
  • Balázs Bence / Kizakisz Nikosz páros 1 győzelem

A Debreceni Asztalitenisz Klub elnöke, Horovitz Tamás így értékelte a vasárnapi összecsapást: „Az NB I-es mezőny egyik legerősebb csapata ellen sikerült győzedelmeskedni a DAK-DEAC-nak. Fontos, hogy sikerélménnyel kezdtük a tavaszi bajnokságot. Várakozásaink és terveink szerint törekszünk rá és sokat dolgoznak a játékosaink azon, hogy a bajnokság végeztével minél eredményesebbek legyenek, és a várható legjobb eredményt produkálják. Természetesen közös célunk, hogy csapataink a felsőházban végezzenek a szezon végén. Bízom benne, hogy a játékosaink továbbra is sportszerű és alázatos játékkal bravúros eredményeket fognak elérni.”

A Debreceni AK következő NB I-es mérkőzése Egerben lesz január 29-én, 16 órakor.

Képek: Debreceni Asztalitenisz Klub facebook oldala