Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Babits Mihály Kulturális Központ számos művésszel együtt összefogva Téli Tárlatot hozott létre, amely Tolna megye jobbnál jobb alkotinak műveit fogja csokorba.

28 művész közel 100 alkotásával várja az érdeklődőket a Tolna Megyei Téli Tárlat, amely szombaton nyitotta meg kapuit a Művészetek Házában.

Hagyományt szeretnének teremteni

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett Tolna Megyei Tárlat célja metszetet adni a megyei kötődésű, kortárs képzőművészeti törekvésekből. A kiállításon több korosztály is bemutatkozik, a még egyetemista fiatalokon keresztül, a középgeneráció számos tagján át a megye legidősebb, illetve nemrég elhunyt művészeiig.

Díjakat adtak át a megnyitón

Az ünnepélyes megnyitón átadták az újraalapított Garay Ákos-díjat is, amelyet a kalaznói Gáspár Gyula festőművész érdemelt ki. A Víz'P'Art Közalapítvány által odaítélt elismerést az alapítvány alelnöke, Rühl Gizella és Baky Péter adták át. Elismerő oklevélben részesült Jánosi Kata, Molnár Mózsi György, Zirczi Judit és Kovács Ferenc.

A Tolna Megyei Téli Tárlat március 20-ig, hétfő kivételével naponta 10:00–17:00 között várja a látogatókat, a belépés díjtalan.

 

Képek: Babits Mihály Kulturális Központ Facebook oldala