Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Kötelező a szabványos hulladékgyűjtő edények használata

Tájékoztatást küldött az önkormányzatnak a hulladékgyűjtést végző Alisca Terra Nonprofit Kft. A tájékoztatás a hulladékgyűjtő edények töréséről szól. Nagyon sok ingatlantulajdonosnál nem szabványos, az időjárási viszontagságok és folyamatos használat miatt elhasználódott, eldeformálódott vagy szakszerűtlenül javított hulladékgyűjtő edények vannak.

A régi használata kockázatos

A tájékoztatásban azt írják, a nem szabványos, illetve rossz állapotban lévő tárolóedények használata magában rejti a károsodás kockázatát, amelyekért a szolgáltató nem vállal felelősséget. A régi edényeken található akasztófüleknek nincs rögzítési pontja, így ezek gépi ürítésre nem alkalmasak, ezek ürítése munka- és balesetvédelmi okokból sem biztonságos.

Mikor vállal felelősséget az Alisca Terra?

A szabványos tárolóedény használata esetén bekövetkező kárért a társaság felelősséget vállal és gondoskodik a cseréről, amennyiben az edény 10 évnél fiatalabb. Ha a szabványos tárolóedény helyett más gyűjtőedényt használnak, akkor a tárolóedény pótlásáról az ingatlantulajdonosnak kell gondoskodnia.

 

Kép: facebook.com
főkép: pixabay