Megközelítőleg háromszáz doboz gyűlt össze a Babits Mihály Kulturális Központ idei karácsonyi ajándékgyűjtő akciójában, így újfent rengeteg gyermek ünnepét sikerült szebbé varázsolnia az intézménynek.

Csaknem háromszáz doboz gyűlt össze

Az ajándékokat Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere, valamint Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója adta át csütörtökön Tolácziné Varga Zsuzsannának, a Humánszolgáltató Központ igazgatójának. A megközelítőleg háromszáz doboz mutatja, idén is sokan gondolták úgy, hogy szebbé varázsolják a gyermekek karácsonyát.

Még karácsony előtt megkapják az ajándékokat

Gyurkovics János, alpolgármester szerint örömteljes, hogy minden évben ilyen sok ajándék gyűlik össze. Berlinger Attila elmondta, a Babits Mihály Kulturális Központ idén is örömmel szervezte meg a gyűjtőakciót, s mint fogalmazott, jó érzés tudni, hogy ezek a dobozok mosolyt csalnak a gyermekek arcára. Az akció meghirdetése után szinte azonnal érkeztek az ajándékcsomagok, magánszemélyek, de szervezetek is a kezdeményezés mögé álltak, a szekszárdi Baka István Általános Iskolából például hét zsáknyi cipősdoboz érkezett. Az ajándékokat a Humánszolgáltató Központ által pártfogolt gyermekek kapják. Tolácziné Varga Zsuzsanna, az intézmény igazgatója megköszönte a felajánlásokat és elmondta, még karácsony előtt kiosztják a cipősdobozokat.

 

Kép: pixabay.com