Új mesterszakkal gazdagodott a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési karának képzési kínálata. A gyermekkultúra szak alapvetően a Kar pedagógusképzési alapszakjaira, vagyis a tanító, az óvodapedagógus és a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakokra épül.

Különleges képzés Szekszárdon

A hazai felsőoktatásban különlegességnek számító szakon diplomát szerzettek megismerhetik a gyermekkultúra sajátosságait, és ennek jegyében megalapozott tágabb szemlélet révén alkalmassá válnak a szakmai innovációra, a pedagógiai fejlődésre és fejlesztésekre. Az új szakon a 2022/2023. tanévtől kezdhetik meg tanulmányaikat a továbbtanulni vágyók. 

Fontos a kutatás

A szak indítása azért is fontos eredmény, mert a KPVK a gyermekkultúra-kutatás egyik fontos hazai felsőoktatási műhelyének számít. Évek óta magasszínvonalú tudományos munka zajlik ezen a területen Dr. Bús Imre főiskolai tanár, dékánhelyettes vezetésével, amihez napjainkban  a KPVK Dienes Zoltán Pedagógus-továbbképző és Gyermekkultúra Módszertani Kutatóközpontja kínál szervezeti kereteket.