Az első előadására ma 18 órától kerül sor a Művészetek Házában. 

Tisztes polgárok és fenegyerekek szokásvilága a régi Szekszárdon

Az estelőadója Kaczián János. A millenniumi évek, majd a 20. századba forduló évtized a különböző céllal alakult egyletek, társaskörök virágkora Magyarországon. Szekszárdon városrészenként is születtek egyesületek. Tagjaik vendéglőkben, a tehetősebbek saját helyiségben élték a maguk társasági életét. Céljaik pezsgést hoztak a közéletbe: könyvkölcsönzés, színpártolás, közös muzsikálás, sport és jótékonykodás. Kigyúltak az első villanylámpák, új jelenség az éjszakába nyúló mulatozás. Vendégeket várt a nyilvánosház, kedvenc látványosság lett a mozi, és gyakran adott hírt az újság bicskás verekedésről. Egy nyári vasárnap pisztolylövés dördült Szarajevóban, kis városunkra is sötét felhő borult; az első világháború…

Várják az érdeklődőket az előadásra, majd egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött (koffeinmentes) kávé és capuccino kortyolásra.

A Kultúrkortyok Szabadegyetem lehetőséget biztosít arra, hogy a lehető legkülönfélébb témákról, tudományterületekről hallhassanak az érdeklődők előadásokat, amelyek végén kötetlen beszélgetésre invitáljuk a hallgatóságot, akiknek némi kortyolni valóval is kedveskedünk.
A belépés díjtalan.