November 13-án volt a kedvesség világnapja, úgyhogy reméljük, szombaton legalább 24 órán keresztül senki nem üvöltötte le a szomszédja fejét!

Lady Gaga nem felejtette el ezt a jeles napot , sőt a Born This Way Alapítványának erőit is bevetette, és kiadott egy 30 perces kisfilmet „a kedvességről, a mentális egészségről és a kettő közötti szoros kapcsolatról”.

A pénteken a Facebookon és a Born This Way Channel Kindness projektjének honlapján közzétett videóban Gaga 11 fiatal részvételével csoportos találkozót rendezett, hogy többek között a mentális egészséget övező stigmát is megvitassák. A film négy részre oszlik: önmaga iránti kedvesség, mások iránti kedvesség, közösség iránti kedvesség és egy kedvesebb jövő építése.

Bár a téma komoly, egy Gaga-produkció sem létezhet csillogás nélkül. „Hadd guruljak át ezen a sziklakerten” – mondta a 13 Grammy-díjjal és egy Oscar-díjjal kitüntetett, amikor közeledett az esőerdőhöz hasonló szettben, rózsaszín csizmában, kardot formázó sarkú cipőben. Néhány jól megérdemelt „yaaast” kapott. 

 „Én vagyok, voltam és mindig is ott leszek a mentálhigiénés úton” – folytatta, megjegyezve, hogy a csoport nyugodtan szólítsa őt „LG”-nek vagy „Gaga”-nak vagy „amit csak akartok”.

Bár figyelmeztetett, hogy nem terapeuta vagy orvos, apró, de konkrét tanácsokat adott a saját tapasztalataiból. „Annyira szeretem megkérdezni az embereket – a „hogy vagy?” helyett „hogyan érzed magad?” azt mondta. Ez a kis verbális csípés, magyarázta, egy fórumot nyit meg a kedvesség előtt, amely visszatükrözheti „még akkor is, ha nehezen érzem magam kedvesnek”.

kisfilm felénél Dr. Alfiee Breland-Noble pszichológus és író csatlakozott a csoporthoz. Arra kérte a tagokat, hogy álljanak fel, ha az általa feltett kérdések közül bármelyik vonatkozik rájuk. A „Volt már öngyilkossági gondolata” témában? a csoportból mindenki felállt. (Gaga tavaly nyilvánosságra hozta múltbeli kihívásait ezzel a kérdéssel .)

A Kedvesség Világnapja a World Kindness Movement nonprofit szervezet ötlete, amelyet 1997-ben Tokióban hoztak létre. 27 nemzet képviselői vesznek részt ebben a nem kormányzati testületben, de ebbe sajnos nem tartozik bele az Egyesült Államok.  Gaga Born This Way Alapítványa, amelyet édesanyjával, Cynthia Germanottával közösen alapítottak, februárban ünnepli fennállásának 10. évfordulóját . Számos programot kezdeményezett, amelyek célja a zaklatás megszüntetése és a fiatalok pozitív mentális egészségének elősegítése.