Mutatjuk mit kell tenned érte. Nyolcadik alkalommal hirdeti meg „Álomút” címmel országos gyermekrajzpályázatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. általános iskolás gyerekeknek. 

A nyertes alkotások az utakat pásztázó útellenőri autók oldalát díszítik majd egy évig.

Ha nem a Te rajzod lesz a nyerő, akkor se keseredj el, hiszen nyerhetsz még osztálykirándulást  a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba. A rajzodat elektronikus úton várják a kiírók. Alkotásod témája kapcsolódjon az úthoz, munkagépekhez, közlekedéshez, úton dolgozókhoz.

Öt kategória és közönségdíj 

A pályaműveket az alábbi kategóriák szerint értékelik:

  • 1-2. osztály
  • 3-4. osztály
  • 5-6. osztály
  • 7-8. osztály
  • gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos, sajátos nevelési igényű gyermekek

Kategóriánként egy győztest hirdetnek a szervezők. A legjobbnak választott pályaművekből a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook oldalán közönségszavazás indul majd.

A kategória- és a közönségszavazás győztese egy-egy osztálykirándulást nyer jövőre a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. 

A kiskőrösi Kőrösszolg Nonprofit Kft. felajánlásából a nyertes osztályok megtekinthetik Petőfi Sándor szülőházát is és részt vehetnek egy izgalmas várostörténeti sétán és kalandozáson a János Vitéz Látogatóközpontban. A társaság díjazza a gyerekeket felkészítő pedagógusokat is.

Nevezési határidő: 2022. január 15.