Egy bolgár férfi.  Afgán utasokat szállított éjjel. A Tolna megyei rendőrök az M6-os autópálya Paksi pihenőjében fogták el a férfit, miközben menekült a rendőrök elöl. Az egyenruhások 7-én éjjel akartak ellenőrizni egy szerb rendszámú személyautót, azonban a sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, elhajtott. A járőröknek végül az M6-os autópályán, a 108-as kilométerszelvény közelében levő Paksi pihenőhelynél sikerült megállítani a kocsit.

A rendőrök a görög iratokkal rendelkező bolgár sofőrt elfogták, aki nyolc utast szállított. 

A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian afgánnak vallották magukat. 

„Én  jobbra, Te balra”

Az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállítása és elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.