0:00
/
MOL Magyar Kupa: Szekszárd-Bicske mérkőzés

Hazai pályán fogadja az UFC Szekszárd a Bicskei TC csapatát a MOL Magyar Kupa 1. fordulójában augusztus 7-én, szombaton 16:30 órai kezdettel. A vendég csapat szintén a harmadik osztályban játszik. A szakmai igazgató az a Dragan Vukmir, aki korábban az FTC játékosaként ért el sikereket.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, így amennyiben 90 perc után döntetlen az állás, akkor 2×15 perc hosszabbítás következik, s akár tizenegyesrúgásokra is sor kerülhet.

 

Új lendületet kapott a legrégibb magyar kupasorozat

Az 1909-ben indult rangos és népszerű férfi Magyar Kupa-sorozat névadó szponzora a 2020/2021-es szezontól öt éven keresztül a MOL, a hazai sportélet egyik legnagyobb támogatója.

Az ország és a régió egyik legnagyobb és legsikeresebb vállalata, a MOL névadó szponzori támogatásának köszönhetően a férfi Magyar Kupa magasabb szintre lépését! A kupa az a versenysorozat, amelyben országunk minden régiója képviselteti magát.

„A legjobb amatőrcsapatok évről-évre bizonyítják, hogy a kupában egy-egy mérkőzésen akár az élvonalbeli klubokkal szemben is fel lehet venni a versenyt. A kisebb településeken minden kupaforduló különleges alkalom, miként a döntő a magyar labdarúgás igazi ünnepe, különösen a Puskás Aréna gyepén”

– mondta el dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke

 

A Magyar Kupa történelme

A 111 éve alapított Magyar Kupa az egyik legnagyobb múltra visszatekintő európai nemzeti kupasorozat. A Magyar Kupa már az indulása évében is népszerű volt, a kiírásra 28 csapat jelentkezett, korábban soha egyetlen trófeáért sem indult ennyi gárda. A folyamatosan növekvő sorozat 128-as főtáblájáról a döntőt megnyerő csapat lehetőséget kap arra, hogy képviselje Magyarországot az Európa-liga selejtezőiben, erre legtöbbször a trófeát 23-szor elhódító Ferencvárosnak volt módja.

 

Forrás: kscszekszard.hu