Mint arról beszámoltunk a Shoot4 Earth szekszárdi kezdeményezésű villámfilmes játék idei 11 mobiltelefonnal  forgatott döntős alkotását meghívták a CANNES-i fesztiválra. A képen Prof. Karl Bardosh a játék művészeti igazgatója, Bordán Lili és Zoi Florosz.


Történelmi pillanat! Egy kis város világot megmozgató kezdeményezése.  Az idei cannes-i filmfesztiválra meghívást kapott a magyar kezdeményezésű Shoot for Earth (Forgass a Földért!) 24 órás filmkészítő világjáték. 

Bemutatják a mobiltelefonnal készített döntős alkotásokat

A versenyben díjazott filmek közül, azok, amelyek mobiltelefonnal készültek, bemutatásra kerülnek a filmes világ idei legjelentősebb eseményén, a cannes-i filmfesztiválon.

A rövidfilmek az Éden  Filmszínházban kerülnek vetítésre a cannes-i filmvásár, a Marche du Film keretében rendezett International Cell Phone Cinema Showcase programban

– mondta Kindl Gábor a filmes játék alapítója, producere. 

Július 13-án délután 15 órakor lesz a mobil filmek vetítése a Son of the South nagyjátékfilm előtt melyet Barry Alexander Brown rendezett és Spike Lee az executive producere, aki történetesen az idei cannes-i filmfesztivál elnöke.