0:00
/
Fenntarthatóság és a helyi közösségek

Fontos a gyakorlati gondolkodás! Szekszárdi Public Relations Akadémia címmel rendezett tanácskozást a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara.

 
Folyamatot vizsgált az online konferencia

A fenntartható fejlődés alapvető kérdései a múlt század hatvanas éveitől kezdődően foglalkoztatják a tudósokat, a gazdasági szakembereket és a közvéleményt egyaránt.  Roger Scruton, a közelmúltban elhunyt angol filozófus szerint létezik „egy megszívlelendő tanulság mindazok számára, akik a környezet kérdéseiről gondolkoznak. 

Egyetlen nagy ívű projekt sem lehet sikeres, ha nem a kis léptékű, gyakorlati gondolkodásunkban gyökerezik.” 

– mondta megnyitó beszédében Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, aki egyben a szekszárdi kar Környezetfilozófia, Bioetika és Zöld Filozófia Kutatócsoportjának tagja. 

A PR ma már nem csupán két betű

A kar dékánja, Prof Dr. Szécsi Gábor a PR aranykoráról szóló bevezető előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a tudatos médiafogyasztókká váló új generációk körében az átgondolt PR stratégiák eredményeként mozgósító ereje lehet az olyan történeteknek, amelyek gyújtópontjába a környezet megóvása, a természeti kincsek megbecsülése kerül.

Online kutatási ismertetők

A Pécsi Tudományegyetem munkatársai mellett a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a New York University munkatársai ismertették kapcsolódó kutatásaikat. A gyakorlat oldaláról a területfejlesztés, a közszolgáltatások és a PR tanácsadói szakma is képviseltette magát; bemutatták a fenntarthatósághoz, zöld kommunikációhoz kapcsolódó szervezeti megoldásaikat.

A BEJELENTÉS

A rendezvény a jól ismert szekszárdi rendező, producer, Kindl Gábor bejelentésével zárult. Az idei cannes- i filmfesztiválra ugyanis meghívást kapott a szekszárdi kezdeményezésű Shoot for Earth (Forgass a Földért!) 24 órás filmkészítő világjáték, amelyet a PTE KPVK és a MEKH is támogat.