Szeretnél növényeket nevelni, de soha nem maradnak életben? Ha olyan ember vagy, aki szereti magát körülvenni gyönyörű növényekkel, de nincs időd, vagy kedved gondozgatni őket, vagy a megyében lévő szárazság miatt aggódsz, akkor most bemutatunk 5 olyan növényt, amik nálad is meg fognak maradni.

Legénypálma

Ez a növény nagyon divatos lett az elmúlt időszakban, hiszen szép és strapabíró. Mind hűvösebb, mind pedig túlfűtött lakásokban vígan elél. A túlöntözést sárga levelekkel jelzi, ilyenkor érdemes hagyni egy kicsit kiszáradni. Szereti az erős fényt, de nagyon sötét helyeken is jól érzi magát.

Anyósnyelv

Ez a mutatós növény nem igényel különösebb törődést. Jól tűri a száraz levegőt és a szárazságot, ami a jelenlegi helyzetben Szekszárd környékén igen előnyös. Arra kell csupán figyelni, hogy ne öntözzük túl, így elég havonta egyszer vizet adni neki.

Szobapáfrány

Hosszú fodros leveleivel az egyik legnépszerűbb páfrányfajta. Az ablakpárkányon érzi magát a legjobban, ahol kevés közvetlen, de sok beszűrődő fényt kap. Kedveli a párát, így a konyha vagy a fürdő tökéletes helyszín lehet neki. A melegebb hónapok során tartsd egyenletesen nedvesen a talajt, télen viszont megvárhatod, míg a talaj felső 2 centije kiszárad.

Kaktuszok

A kaktusz nevelés egy igazán hálás hobbi, főleg mert ezek a magas nedvtartalmú, szívós növények szinte halhatatlanok, hiszen a kaktuszok még a sivatagban is jól érzik magukat, Szekszárd pedig jelenleg nem bővelkedik csapadékban. Oda kell helyezni őket, ahol a legtöbb napfényt kapják majd, az öntözést pedig hanyagold. Vizet csak akkor kell nekik adni, amikor a talaj nagyon szárazzá válik alattuk.

Lantlevelű fikusz

Ez a szemet gyönyörködtető otthoni fa első ránézésre nagyon kényesnek tűnik, ám ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk. Szereti a fényt, de közvetlen napfényre nincs szüksége. 18-24 °C között érzi magát a legjobban. Vizet csak akkor kell neki adni, ha a talaj felső 2 centije már kiszáradt.

Képek: viragbarat.hu, citygreen.hu, kertinfo.hu, hamex.hu