Július 7-ig várják az utazóközönség javaslatait. Elérhető az új menetrend! Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának kérelmére a Volánbusz Zrt. elkészítette a város helyi autóbusz menetrendjének módosítását.

A városi helyi tömegközlekedés átalakítása során kiemelt figyelmet kapott a hatékonyságjavítás mellett az utazóközönség számára a hosszú távú vonzóképesség fenntartása is.

A változtatásban szerepel például  közvetlen járat a Bottyán-hegyről az iparterület felé; tervezett csatlakozások távolsági buszokhoz. Fontos elem a műszakos munkarendekhez való igazodás és az iskolák tanítási idejéhez való alkalmazkodás.

Fontos a kapcsolódás a járatok között

Az új hálózat lényege, hogy a lehető legtöbb vonal össze legyen kötve, ezen felül a helyi buszjáratokat egyes helyközi járatokkal ki lehessen egészíteni. A módszer több, mint 30 településen már sikeresen működik. Mások mellett Gyöngyösön, Egerben, Győrben).
 
Kérik a lakosságot, amennyiben a menetrend tervezettel kapcsolatban bármilyen észrevétel, javaslat merül fel, azt 2022. július 7-ig küldjék meg elektronikusan a herner.laszlo@szekszard.hu e-mail címre, vagy jelezzék telefonon a 74/504-137-es telefonszámon.

A menetrend teljes egészében megtekinthető Szekszárd város weboldalán.