Sok helyen létesítettek emlékhelyet Béri Balogh Ádám kuruc brigadéros tiszteletére. Többek között Szekszárdon is létezik egy ilyen hely, ám Bognár Cecil és sokan mások szerint azonban nem volt méltó egy ilyen jeles történelmi személyiséghez.

Sokan segítettek

? Az emléktábla egy alacsony alapzaton volt, közel a Bátaszék felé vezető főúthoz. Amikor koszorúztunk, ott zúgtak el mögöttünk, veszélyesen közel, két méterre az autók. Most beljebb hoztuk a főúttól, megmagasítottuk a talapzatot, és a környezetét is szépítjük, virágokkal, térkővel, padokkal. Egy reklámtábla eltávolítására is szükség lesz. Rengetegen segítettek, bekapcsolódtak a munkába a Szekszárd-Alsóvárosi Római Katolikus Kör és a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület tagjai, mellénk állt Kővári László és Murvai Árpád önkormányzati képviselő. – mondta Bognár Cecil.

Molnos Csaba vállalkozó elvégezte a földmunkák kivitelezését, Nagy Ferenc kertész a virágosítást és parkosítást vállalta, a környezetnek jellegzetes hangulatot adó sziklatömböket pedig Bátaapátiból kapták, Krachun Szilárd polgármester közreműködésével.