A hazai bajnokságban Szigetszentmiklós városában mérkőzött meg a helyi csapattal az Atomerőmű KSC felnőtt csapata december 18-án szombaton. Legutóbb szeptember végén találkoztak, akkor sikerült fölényes győzelmet aratniuk (103-50). A visszavágó is jól sikerült.

NŐI KOSÁRLABDA NB1 A-CSOPORT ALAPSZAKASZ, 12. FORDULÓ

BKG-PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 60-89

„Nagyon szép csarnokban hangulatos meccset játszottunk. Amilyen kemény védekezést kapunk az Euroligában, azt próbáljuk itt a magyar bajnokságban kamatoztatni. Büszke vagyok a lányokra, mert nagyon koncentráltak voltak, taktikailag uraltuk a mérkőzést és kiemelkedően játszottunk az első félidőben.”

Djokics Zseljko

A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az U14-es serdülő KSC csapat csütörtökön a PTE-KPVK tornatermében újabb nagyarányú győzelmet aratott, ezúttal a GYKSE-s fiúk ellen.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – ATOMERŐMŰ GYKSE 102-47

„Csütörtökön a Főiskolán a harmadik Nagyok Kupája mérkőzésünket az Atomerőmű GYKSE U14-es fiú együttese ellen játszottuk. Végre először teljes csapattal tudtunk kiállni. Döcögős első negyed után, remek védekezéssel és ponterős támadójátékkal magabiztos győzelmet arattunk. Voltak hibák, de három negyeden keresztül sokkal jobban védekeztünk, labdákat szerezve több könnyű kosarat dobtunk, és szép megoldásokat láthattam, ami az előrelépéshez vezethet. Védekezni viszont végig még keményebben és agresszívebben kell. Dolgozunk tovább, és a két ünnep között edzőmeccseket játszunk a Csata és a Vasas ellen, akik jóval erősebbek nálunk, de itt lehet sokat tanulni, hogy mi is előre lépjünk.”

Harsányi Mária

A KSC U12-es Junior csapata nem unatkozott a héten, három mérkőzésben is érdekelt volt. A Junior bajnokság alapszakasz 8-9-10. fordulóit játszották le a héten, sajnos mindháromban alulmaradtak az ellenféllel szemben. Első alkalommal Sopronba látogattak szerda délután, ahol a Darazsak Sportakadémia A-csapata volt az ellenfél.

DARAZSAK SPORTAKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 74-54

„Összesen hét emberrel tudtunk elutazni Sopronba erre a találkozóra. Jól kezdtük a meccset, felszabadultan, bátran kosárlabdáztunk. A meccs második felére viszont elfáradtunk, sok helyzet, ami az első félidőben bement, az a másodikban kimaradt. Védekezésben is voltak pillanatok, amikor nem koncentráltunk, és könnyű kosarakat kaptunk. Így alakult ki a húsz pontos vereség. De mégis azt kell mondanom, hogy a vereség ellenére büszke vagyok a lányokra, mert ebben a nehéz szituációban is mindenki küzdött, és a legjobbat akarta kihozni magából.”

Studer Zsuzsa

Másodikként csütörtök este Pécsre utaztak, ahol az NKA Pécs A-csapatával találkoztak.

NKA PÉCS/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 125-51

A harmadik mérkőzés szombat délután zajlott Szekszárdon, ahol visszavágót játszottak az NKA Pécs A-csapatával szemben. A pécsiek ismét magabiztos győzelmet arattak.

A Junior csapat ezzel a mérkőzéssel végül 2-8-as mérleggel zárták az alapszakaszt.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – NKA PÉCS/A 67-107

„Semmilyen formában nem tudtuk felvenni a versenyt az ellenfelünkkel. Főleg a védekezésünkkel voltak nagy bajok. Támadásban voltak szép egyéni megmozdulások, de százhuszonöt pontot kapni nem szabad még egy ilyen jó csapattól sem.”

Studer Zsuzsa

Sajnos az U16-os serdülő csapatnak sem sikerült a héten a mérkőzés. Vasárnap délben a Garay János Gimnázium tornatermében látták vendégül a Vasas Akadémia A-csapatát.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – VASAS AKADÉMIA/A 58-93

„Ellenfelünk nagyon pontatlanul kezdte a mérkőzést, így az első negyed nagy részében mi jártunk előrébb egy-két ponttal. Ellépni azonban nem sikerült tőlük, mert mi is sokat hibáztunk. A második félidőben már egyre többször sikerült a letámadás ellen türelmesen áthoznunk a labdát, és szép helyzeteket kialakítanunk. Csak nagyon pontatlanul dobtunk, a magassági fölényben levő vendégek pedig rendre leszedték a védőlepattanót, amikből sikeresen indították támadásaikat. A csapatot dicséret illeti a küzdésért, és azért, mert harminc percen keresztül, a körülményeket figyelembe véve ellenfelei tudtunk lenni a budapesti lányoknak.”

Baki Sándor

Képek: BKG-PRIMA Szigetszentmiklós, Atomerőmű KSC Szekszárd