Milan, ITALY - *STOCK IMAGES* 72-year-old Gucci's 'Black Widow' Patrizia Reggiani infamous for the 1995 assassination of the Italian businessman Maurizio Gucci who was his ex-wife at the time. *PICTURES TAKEN IN 1973* Maurizio Gucci and Patrizia Reggiani marriage and communion of daughters. In 1973, despite the opposition of his father, Maurizio Gucci married Patrizia Reggiani, born in Vignola (MO) on 2 December 1948, with whom he will have two daughters, Alessandra (born in 1977) and Allegra (born in 1981). BACKGRID UK 16 MARCH 2021,Image: 598088957, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN ITALY, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Maurizio Gucci és Patricia Reggiani első gyermeke, Alessandra 1977-ben, a második, Allegra pedig 1981-ben született, tehát édesapjuk 1995-ös  meggyilkolásának idején már 18, illetve 14 évesek voltak. Az ezt követő két évben mindkét lány az édesanyjával élt, egészen az asszony letartóztatásáig. A bírósági tárgyalások során végig édesanyjukat támogatták, azt állítva, hogy Reggiani az agydaganata miatti mentális zavarai okán hozta meg a rossz döntést, hogy egy bérgyilkossal megöleti a volt férjét. Reggianit 1997-ben 29 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, lányai azonban még ezután is éveken át küzdöttek az ítélet semmissé tételéért. Allegra a Milánói Egyetem jogi karára is beíratkozott, hogy ott megszerzett tudásával segíthesse édesanyja ügyét. Később, viszont megromlott kapcsolatuk az anyjukkal. Patricia 2016-ban szabadult, de a lányok bíróságon próbálták elintézni, hogy ne kapjon évjáradékot. A pert az anya nyerte meg, így ma is vígan él az évi 1.47 millió dolláros járadékból!

Hogy élnek ma a lányok?

Alessandra és Allegra megörökölték édesapjuk mintegy 400 millió dolláros vagyonát, illetve három Gucci családi rezidenciát, New Yorkban, Saint Moritzban és Milánóban, valamint egy Creole nevű yachtot. Alessandra 2009-ben egy táskakollekció erejéig megmutatta magát a divatiparban, míg Allegra hajóversenyeken indult, ettől eltekintve azonban a nyilvánosságtól teljesen elzárkózva élik az életüket. Úgy tudni, Svájcban telepedtek le és ma már mindkettejüknek saját családja van.