2018 óta immár hagyományosan mondanak köszönetet az év szociális gondozójának és ápolójának Bonyhádon a Gondozási Központban. Az Amrein család idén Elmauer Mihálynak adta át az Anikó-díjat a Központ karácsonyi ünnepségén.

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere köszöntötte a jelenlévőket:

„Több mint 40 évvel ezelőtt, kisiskolásként jártam először ebben az épületben, amikor az osztálytársaimmal mi is olyan szép karácsonyi műsorral kedveskedtünk az időseknek, mint azok a fiatalok, akik a mostani programon szerepeltek. Azóta eltelt több évtized, de egy dolog változatlan: szeretetet adni, másokra figyelemmel lenni a legnagyobb öröm. A gondozási központ ma az egyik legfontosabb feladatot látja el lelkiismeretesen, kiváló szakmai színvonalon. Hálával tartozom nekik a munkájukért, azt pedig köszönöm, hogy a csapat tagjának tekintenek, a jövőben is mindent megteszek, hogy segíthessem őket, az ellátottakat és a családokat!”

Sebestyén Orsolya, a Bonyhádi Gondozási Központ intézményvezetője hangsúlyozta:

„Nem kötelességből látjuk el a hivatásunkat, abban érezhető a szívünk, a lelkünk, hiszen ezt a munkát csak így lehet végezni. Az évek alatt egy nagy egységben működő intézménnyé váltunk. A többi telephellyel karöltve, egymást segítve, kiegészítve zajló munkavégzésünk eredménye, hogy Bonyhád városában egy olyan intézmény jött létre, ahova jó betérni, és ahol az idősek, a családok és a rászorulók szeretnek, tisztelnek és megbecsülnek minket.”

Végezetül, de nem utolsó sorban az Amrein családnak mondott köszönetet, akik egy 2018-ban alapították meg az Anikó-díjat, az év szociális gondozójának és ápolójának járó elismerést. Azóta minden év decemberében jutalmaznak vele egy kollégát, akinek szakmai elhivatottságát, példaértékű szerepvállalását tüntetik ki. Idén Elmauer Mihály 2004-től erősíti a központ dolgozói közösségét. Úgy érzi, ő csak a hivatását végzi és ha újra pályaválasztás előtt állna, ugyanezt az utat választaná.

Kép: bonyhad.hu