Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Magyar álomválogatott (?) négy Aranycsapat-tag nélkül

Megpróbálkozott a lehetetlennel a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) és összeállította minden idők legjobb magyar futballválogatottját. Azt, hogy a kétszer tizenegy fős keretet mi alapján rakták össze, nem tudjuk. Természetesen, mint minden hazai futballszerető embernek meg van a maga elképzelése erről. Így a hozzászólásokban várjuk az elképzeléseket.

Érdekesség, hogy a csütörtökön közzétett, bő listára nem fért fel az ötvenes évek világverő – olimpiai bajnok és vb-második – nemzeti együttesének balfedezete, Zakariás József és jobbszélsője, Budai II. László, míg a B válogatottban kapott helyet az Aranycsapat hátravont középcsatára, Hidegkuti Nándor és középhátvédje, Lóránt Gyula.

Így néz ki magyar álomcsapat az IFFHS-nél:

Grosics Gyula – Buzánszky Jenő, Mészöly Kálmán, Lantos Mihály – Bozsik József, Orth György – Bene Ferenc, Kubala László, Kocsis Sándor, Puskás Ferenc, Czibor Zoltán

Az álomtizenegyből hiányzik a hatvanas esztendők kiemelkedő képességű támadója, a magyar futball egyetlen aranylabdása, Albert Flórián, aki szintén (csak???) a második csapatba fért be, míg az utóbbi évtizedekből egyedül Nyilasi Tibornak szorított helyet a legendás szervezet a lajstromban, neki is a B csapat csatársorában.

A B csapat:

Plattkó Ferenc – Mátrai Sándor, Lóránt Gyula, Mándi Gyula – Lázár Gyula, Sipos Ferenc – Nyilasi Tibor, Schlosser Imre, Hidegkuti Nándor, Sárosi György, Albert Flórián