Folytatódik a Zöld Nemzeti Bajnokok program. Tíz milliárd forinttal folytatódik a zöldgazdaság területén működő vállalkozások technológiafejlesztésének támogatása. A pályázat előminősítésére már tudsz jelentkezni.

Energia-,és vízhatékonyság

A kormány elkötelezett a nagy növekedési potenciállal rendelkező zöldgazdasági vállalkozások technológiafejlesztésének támogatása mellett. A Zöld Nemzeti Bajnokok program célja többek között:

  • energiahatékonysági fejlesztéseket kiszolgáló vállalkozások
  • vízfelhasználás hatékonyságának növelését biztosítók
  • elektromobilitást elősegítők
  • egyéb műanyag termékeket helyettesítő készterméket gyártó cégek megerősítése

Mire használhatod fel a támogatást?

Az elnyert összeget  új eszközök, gépek beszerzésére, ingatlan-beruházás megvalósítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, illetve kísérleti-fejlesztésre, gyártási licenc  tanácsadás igénybevételére is fordíthatod.

A felhívás keretében a zöldgazdaság területén működő vállalkozásod 20 millió és 1,5 milliárd forint közötti támogatásban részesülhet. A támogatás formája feltételesen vissza nem térítendő, intenzitása maximum 50 százalék.

A KATA-sok nem jelentkezhetnek

A felhívásra akkor jelentkezhetsz, ha legalább 3 főt foglalkoztató vállalkozásod van. Rendelkezel legalább 1 lezárt, teljes üzleti évvel, és nem tartoznol a KATA hatálya alá. További kritérium, hogy a vállalkozásod a támogatási kérelem benyújtását megelőző utolsó jóváhagyott lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója szerinti nettó árbevétele legalább 30 millió forint legyen.

Az  előminősítésére a znb.ifka.hu oldalon való regisztrációt követően lehet jelentkezni 2022. január 19. éjfélig. A támogatási kérelmek benyújtására az értékelést követően, 2022. február 10. és 24. között lesz lehetőség. 

fotó: pixabay