A nemzeti park úgy határozott, elkeríti a látogatók elől a világ legmagasabb fáját, a dolgot pedig nagyon komolyan gondolják: aki mégis bemegy a tiltott területre, 5000 dolláros bírságra és akár 6 hónap börtönbüntetésre számíthat.
A kaliforniai Redwood Nemzeti Park múlt héten kiadott közleménye szerint a Guinness World Records által a világ legmagasabb élő fájaként jegyzett Hyperion hivatalosan is tiltott terület a látogatók számára, aki azonban mégis belép a tiltott területre komoly büntetésre számíthat: 5000 dolláros bírság (1,96 millió forint) és hat hónap börtönbüntetés.
A fa a nemzeti park mélyén található, ahová nem is vezetnek ösvények, ám amióta 2006-ban egy természetjáró pár rábukkant a fára, a látogatók tömegesen érkeztek, hogy megcsodálják a gigantikus fát, ám ezt nagyon megsínylette a nemzeti park.
A tengerparti mamutfenyő a maga 115,92 méteres magasságával lenyűgöző látványt nyújt, ám a látogatók tönkretették a fa körüli élőhelyet, így a nemzeti parknak is lépnie kellett.
A nemzeti park úgy fogalmazott, az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a fa a látogatók körében, ám olyannyira megnövekedett az érdeklődés, hogy a fa körüli élővilág jóformán megsemmisült, ezért meg kellett hozniuk azt a döntést, hogy kitiltsák a látogatókat a területről, mondván, a látogatóknak meg kell őrizniük az ilyen természeti csodákat, nem pedig pusztítani.