Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Az év fájának jelölik a Szekszárdi Remete Berkenyét

Egy, a kipusztulás szélén álló fát szeretnének indítani az év fája címért a Szekszárdi Fősővárosi Kör tagjai.

A fa neve a "Szekszárdi Remete Berkenye”, az év fája jelölt. A fajtája házi berkenye. A fa a Szekszárd Kápolna tér 10. szám alatt található.

Mennyire különleges és mennyire ritka? Mindenre választ kapunk majd, adott szakmákat megkeresve, akik az esemény Facebook oldalán oldalán írásban, vagy élő videóban fejtik ki a tudásuk legjavát. Ők tényleg a szakma specialistái, így imerítő választ tudnak majd adni, hogy mitől is különleges ez a fa, ez a fafaj. 

"Ha van ismerősöd és barátod, akit érdekel az Ős berkenye sorsa, hívd meg bátran erre az eseményre. Legyünk minél többen! Azért is jó, ha minél többen jelentkeztek, mert első kézből szerezhettek információt a Szekszárdi Remete berkenyéről. Júliustól – októberig lehet majd a fára szavazni, online. Arról, hogy hol és hogyan, arról később értesülünk mi is. Ahogy megkapjuk az információt azonnal tájékoztatunk Benneteket!" – mondja Szollár Zoltán, a Szekszárdi Fősővárosi Kör elnöke.

 

Várják továbbá: 

– olyan régi fotódat, melyen szerepel a fa,

– olyan szép emlékedet, történetedet, amelyet megosztanál az oldalon, mely kapcsolódik a Kápolna térhez, vagy a fához

– Szekszárdi Búcsúk képeit, 

– hasonló „famatuzsálem”-ről leírást,

– minden építő jellegű javaslatot,

ötletet.