0:00
/
Másodikosok vehették át az idei vándorserleget

Megjutalmazták a „Legtekerősebb Osztályt”! Szeptemberben rendezték meg városunkban a Szekszárdi Autómentes Napot, amelyen több százan vettek részt, így csak a PTE IGY Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda nevében 198-an indultak az eseményen.

Vándorserleggel motiválják a diákokat

Most már minden évben hagyomány, hogy az az osztály kapja a vándorkupát, ahol a legtöbben ragadtak kerékpárt. Idén az első helyezett a 2.A osztály volt, akik családtagokkal és barátaikkal együtt 53-an vettek részt az Autómentes Napon. A második helyezett csak két fővel maradt le, ők 51-en voltak, míg a harmadik helyezett osztályban 31 fő indult.

Az alpolgármester beszédben köszönte meg a gyerekeknek a részvételt

A vándorserleget Gyurkovics János, Szekszárd város alpolgármestere adta át az osztálynak az intézmény aulájában. Megköszönte, hogy ennyien részt vettek az eseményen és felhívta a figyelmet a környezetvédelem oktatásának fontosságára már egészen kiskortól.

„Összefogással próbáljuk olyan szinten tartani a környezetünket, ami elfogadható. Nagyon-nagyon határozott fellépésre van szükség, mert ez így hosszútávon nem mehet.” – nyilatkozta Gyurkovics János a Gyakorlóiskolában.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy az intézmény a napokban folyó TeSzedd! Akcióhoz is csatlakozott, aminek keretén belül az osztályok hulladékgyűjtésben vesznek részt, hogy már korán megtanulják a környezetvédelem fontosságát.