A természet tönkretétele és a természet védelme a fejekben kezdődik. Többek között erről volt szó hétfőn, amikor is egész napos környezetvédelmi konferenciát szervezett az ÖKO Alapítvány és a Paksi Iparos és Vállalkozói Kör Pakson, az Erzsébet Nagy Szállóban.

Középpontban a körforgásos gazdaság

A „Legyen szívügyünk a Föld” című ingyenes program középpontjában idén a körforgásos gazdaság állt. Az előadások között szó volt az átállásról a körforgásos gazdaságra a fenntarthatóság jegyében, arról, hogy hol tart ma a természetvédelem, kék gazdaságról, biomimikriről és a begyűjtött háztartási olaj újrahasznosításáról.

Kevesebb lesz a szén-dioxid termelés

A konferencia fővédnöke Süli János tárca nélküli miniszter volt, aki úgy fogalmazott: azon dolgoznak, hogy Paks ne csak atom-, de zöld város is legyen. Amellett, hogy napi hulladék nem keletkezik, az új paksi blokk hosszú távon a környezetet nagymértékben tehermentesíti majd, azzal, hogy a szén-dioxid termelést jelentősen csökkenti.

– Paks város felé már-már elvárás, hogy olyan nívós szakmai konferenciának adjon otthont, mint a mai – hangsúlyozta Szabó Péter, a város polgármestere, aki kiemelte, hogy mennyire fontosnak tartja, hogy korosztálytól függetlenül olyan eseményeket szerveznek, amelyekkel hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy a környezetvédelem Pakson elsőrendűen fontos legyen.

 

Kép: facebook.com