Mostanában nagyon sokszor számoltunk be arról, hogy Szekszárdon és környékén időről időre szúnyoggyérítés veszi kezdetét, mint ahogyan most is. A szúnyogirtás 25-én a napnyugta utáni órákban lesz a szokásos szerrel és eljárással. Amellett azonban, hogy megkönnyebbülünk a vérszívók eltűnése után, valljuk be, nem is igazán tudunk róluk sok mindent, így mi most hoztunk róluk néhány meglepő tényt.

Csak a nőstény szúnyogok szívnak vért

Fehérjeforrásként van szükségük a vérre, így képesek egészséges utódnemzedéket létrehozni. Viszont, ahogy a fiú szúnyogoknak, úgy nekik is szükségük van növényi nedvekre a tápanyag-utánpótlás miatt.

A saját súlyuk háromszorosát képesek vér formájában meginni

Brutálisan hangzik! A fajtól függően ez 0,001-0,01 milliliternyi vért jelenthet.

5. Imádják a terhes nőket

A kismamák több szén-dioxidot „bocsájtanak ki”, és magasabb a testhőmérsékletük is, ezért őket különösen kedvelik a szúnyogok. Azokra is előszeretettel repülnek, akik sötét ruhát viselnek.

A sörivás is kedveltebbé tesz téged a köreikben

A férfiakat vizsgálva úgy tapasztalták, hogy a sörfogyasztás után lévőket jobban csípték a szúnyogok. Valamit valamiért!

Mindössze 1,5-2,5 km-t repülnek naponta

A szúnyog szárnyai 300-600-at vernek másodpercenként, emiatt halljuk azt az idegesítő zúgó hangot, amikor körülöttünk repkednek.

 

Kép: fmc.hu