Az évnyitón nagyarányban voltak a hölgyek. A tanító szak változatlanul elnőiesedést mutat.  A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán is megkezdődött a tanév. Az évnyitó ünnepségen több mint negyvenen képviselték az elsőéveseket.

A megye büszke az egyetemi karra

Az ünnepségen Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár köszöntötte először a megjelent hallgatókat és a tanári kar néhány tagját. Büszkeségét fejezte ki az intézmény iránt. Azt mondta, ugyan most a műszaki képzés is bekerült az egyetem hallgatható szakai közé, az intézmény fő profilja mindig is a pedagógusképzés marad. Kihangsúlyozta továbbá a nemzeti nevelés fontosságát.

A változás szükséges

Szekszárd Megyei Jogú Város képviseletében Murvai Árpád, képviselő az Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság elnöke mondott köszöntőt, aki kiemelte, hogy mennyire fontos az európai szintű oktatás hazánkban. Arra buzdítja a hallgatókat, hogy merjenek élni, változtatni és bízzanak önmagukban. Az oktatás ugyan az elmúlt időben változóban van, az életre szóló tanulás mindenkinél megmarad. Mindenki próbálja a lehető legtöbbet kihozni a tanévből – tette hozzá.

Új lehetőségek

Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja utolsóként köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, hogy a kar újabb és újabb kapcsolatokat köt, új lehetőségek jönnek a jövőben és ez nagyban segíti majd a hallgatók értelmiségi létre való felkészülését.

A ceremónia végén az elsőévesek hallgatói esküt tettek majd a kar minden szakáról egy jelölt kézfogással pecsételte azt meg. Zárásképp átadtak néhány emléklapot és rektori elismerést.