Mégsem hagyták ABBA?

Titokzatos bejelentés tartja izgalomban a zenei világot. Az ABBA közösségi oldalain ugyanis megjelent egy bejegyzés, amely arra enged következtetni, hogy valami készül…

Amikor minden idők legsikeresebb svéd együttese 1982-ben azt közölte, vége a dalnak, a tagok rögtön hozzátették, hogy mindössze egy kis pihenőre van szükségük. A rajongók abban reménykedtek, kedvenceik tényleg csak egy kis szünetet tartanak, és nem hagyják abba a zenélést, koncertezést. Persze azóta filmek, musicalek, könyvek születtek a legendákról, de a nagy visszatérés elmaradt. 

A reménysugár 2018-ban csillant fel először, amikor kiderült, hamarosan két új dal érkezik a csapattól, melynek egyik tagja, Björn Ulvaeus azt nyilatkozta a BBC-nek, öt (!) még soha nem hallott szerzeménnyel lepik meg közönségüket. Abban, hogy ebből végül semmi sem lett, sok minden játszhatott közre, akár a koronavírus-járvány is; a londoni Times magazin még azt sem tartja kizártnak, hogy egy teljes album jelenik majd meg a svéd négyestől. 

Közben az interneten felbukkant az „ABBA-Voyage” projekt is, ami nem véletlen, hiszen korábban szóba került egy különleges koncert is, amelyben a „hús-vér” tagok mellett virtuális másuk jelenne meg – a Times szerint ehhez egy háromezer férőhelyes helyszín is készül Londonban. 

A jó hír az, hogy ma sok mindenről lehull a lepel, hiszen az „ABBA-Voyage” Twitter oldala arra enged következtetni, hogy szeptember 2. fontos dátum lehet az együttes és a rajongók életében is. Azt írták, "Thank you for waiting, the journey is about to begin. Agnetha, Björn, Benny, Anni-Frid." Azaz, köszönjük a várakozást, az utazás hamarosan kezdődik.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, az élő közvetítés 18:45-kor kezdődik a projekt hivatalos YouTube csatornáján!