De az illegális hulladéklerakók felszámolása milliókba kerül. Több, mint hatmillió forint pályázati forrás újabb illegális hulladéklerakók felszámolására.

Idén már 72 millió forintot költött Szekszárd a szemétkupacok eltakarítására 

– áll a város közleményében. Újabb 6,2 millió forintot nyert Szekszárd a „Tisztítsuk meg az Országot!” programban. Gyurkovics János alpolgármester Józsefpusztán tartott sajtótájékoztatót a témában egy 70 köbméterre becsülhető illegális szemétlerakó mellett. 

Novemberben elszállítják a szemetet

A józsefpusztai szeméthalmot az önkormányzat még novemberben eltakarítja, és ezen felül másik kilenc területen összesen 650 köbméter hulladék ártalmatlanítására futja a 6,2 milliós pályázatból.

Az önkormányzat idén huszonöt millió forintot költött az illegális szemétlerakók felszámolására pályázati forrásból, saját erőből pedig szeptember végéig több, mint 47 milliót. 

Ezen felül az egyik tavaszi pályázatban három és fél millió forintot még kamerarendszerre is fordíthatott a város, hogy megakadályozza a szemét újratermelődését.

Az önkormányzat idén felszámolt pályázatból kétezerötszáz köbméter, önerőből 1180 tonna illegálisan a természetbe lerakott hulladékot. Hétszázhetvenöt tonna lomot, építési törmeléket, egyéb hulladékot gyűjtöttek be Szekszárd közterületeiről. Ugyancsak közterületről ötszáznyolcvanhét tonna zöldhulladékot szállítottak be, aminek csak az ártalmatlanítása többe került, mint a rendkívüli zöldjáratok teljes üzemeltetése.