Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Figyelem! Elköltözött a buszmegálló

De csak egy kis időre. A Liszt Ferenc téri buszmegállót – ahol még a régi burkolat volt – néhány méterrel arrébb helyezték, így a kivitelezők tovább tudnak haladni az építkezéssel.

A Zöld Város programban várhatóan szeptember első napjaiban megnyitják a Liszt tér déli részét, így az Auchan áruház megközelítése könnyebbé válik. A projekt továbbra is ütemterv szerint halad, a díszburkolatok készülnek.

A Szent István tér kulturális központ előtti részén már a végső simítások, tereprendezés zajlik.


Fél hektárral nő a zöldövezet

A belvárosban 20 ezer négyzetméternyi betonfelületet törtek fel a kivitelezők, helyére 15 ezer négyzetméter burkolt felület kerül, így a zöldövezet fél hektárral nő. A növények telepítésére az építési munkák után lesz lehetőség.

A teljes érintett területen 137 lombhullató facsemetét, 9049 darab cserjét, 4845 tő évelő növényt és több mint 500 örökzöld csemetét ültetnek el.

A terekre 184 különböző féle pad és ülőke, 88 darab kerékpártámasz és több mint 130 hulladékgyűjtő kerül, de lesznek piknik asztalok székekkel, napelemes kandelláberek, illetve játszóterek és fitnesz eszközök.

A Polgármesteri Hivatal az érintettekkel közvetlenül tartja a kapcsolatot, a lakosság tájékoztatása pedig a hivatal elektronikus felületein és a sajtón keresztül valósul meg. Aki a zoldvaros@szekszard.hu címen jelzi elérhetőségét, az közvetlenül is megkapja a projekttel kapcsolatos tájékoztató anyagokat, továbbá a Hivatal a 74/999-313-as számon telefonon is nyújt felvilágosítást munkaidőben.

(Megszólalók: 1. Gyurkovics János, SZMJV alpolgármester, 2. Domokos István építésvezető, HGT Invest Kft.)