Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Megvan a hatodik! Olimpiai bajnok a női kajak négyes!

Tokió, 2021. augusztus 7. Az aranyérmes Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna és Bodonyi Dóra (b-j) a nõi kajaknégyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetése után a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 7-én. MTI/Kovács Tamás

A magyar női kajaknégyes ismét megvédte címét 500 méteren a tokiói olimpián.

A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású egység fantasztikus versenyzéssel sorozatban harmadszor hozta Magyarországnak az aranyérmet ebben a számban.
Kozák Londonban és Rióban is a hajóban ült. A Ferencváros 34 éves kajakosa pályafutása hatodik olimpiai aranyérmével a magyar örökrangsorban utolérte a vívó Kovács Pált és Kárpáti Rudolfot, és az összesen nyolc dobogós helyével – hat első, valamint egy-egy második és harmadik – a hét elsőséggel (plusz egy ezüsttel és két bronzzal) csúcstartó Gerevich Aladár mögött minden idők második legeredményesebb magyar olimpikonja lett.
Csipes pályafutása második, Kárász és Bodonyi pedig egyformán első olimpiai bajnoki címét szerezte.
Ez a tokiói magyar küldöttség hatodik aranyérme, az első olyan, amelyet nők szereztek.

A Győri Graboplast VSE két versenyzője, Balla Virág és Takács Kincső C2 500 méteren az ötödik helyen zárták az Olimpiát.