A tűzoltó hadnagy letette az esküt. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának százkilenc végzett hallgatója tett tiszti esküt a budai Várban. Közül Pásztor Brigitta tűzoltó hadnagy már  a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tiszti állományát erősíti.

Brigitta is letette az esküt

A hallgatók a   Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a tábornoki kar jelenlétében tették le a tiszti esküt.

A rendvédelmi pálya több, mint véletlen

Orbán Viktor miniszterelnök kifejtette: a rendvédelmi pályára senki sem kerül véletlenül, az alapvető értékeket és indíttatásokat, amelyek arra ösztökélnek, hogy a haza szolgálatába lépjen valaki, elsőként otthon, a szüleitől és nagyszüleitől kapja meg. A hallgatók a munkájukkal a saját személyüknél jelentősebb, az életük felett álló nagy ügyet szolgálnak, és ezzel azok soraiba lépnek, akik ezer éven át fenntartották a magyar világot. 

„A biztonságot, nyugalmat a magyar emberek számára Önök, a rend őrei teremtik meg és tartják fenn”

– fogalmazott a miniszterelnök. Az ünnepség a díszmenettel zárult.

Megkezdte a munkát Pásztor Brigitta

A karról idén tízen lesznek a katasztrófavédelem tisztjei. Közülük egy tiszt mától a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályát erősíti. Pásztor Brigitta tű. hadnagyot dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes igazgatóhelyettes és az igazgatóság vezetői állománya fogadta. Az ezredes gratulált a frissen kinevezett hadnagynak, majd bemutatta a vezetői állományt és ismertette a szervezet működését.