Tűzoltók jártak a szekszárdi iskola udvarán. A Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alsó osztályos kisdiákjai és pedagógusai fogadták Czidor Norbert tűzoltó főtörzsőrmestert és Köves Péter tűzoltó főhadnagyot. Norbert  a Műveletirányítási Ügyeleten műveletirányítói referensként tölti a szolgálatait, míg Péter az Igazgatóság szóvivői beosztásában dolgozik.

Emma apukája tűzoltó 

Az első B osztályt személyesen, az osztálytermükben is meglátogatta a katasztrófavédelem két tűzoltója, ugyanis a törzsőrmester kislánya Emma  idén, az említett intézményben kezdte meg az iskolás éveit. A kis nebulók   ontották a kérdéseket a vendégekhez. 

Legnagyobb örömükre a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság gyerekméretű tűzoltó bevetési védőöltözeteit is felpróbálhatták.

Az előadás az udvaron folytatódott, ahol a jövő nemzedéke, a népes gyereksereg interaktív módon hallgatta a beszámolókat.

Ez nem semmi! Tudták a válaszokat

Az udvaron tartott tájékoztató során, többek között a hétköznapi tűzesetekről, teendőkről kaptak felvilágosítást a fiatalok. 

A legtöbben tudták mi a teendő egy esetleges tűz során.


A családtagok értesítése és a tűzzel érintett épület, vagy helyiség azonnali elhagyása, a központi segélyhívó tárcsázása nem jelenthet kihívást a diákoknak.