A Szekszárdi Magasiskolán debütált Prieger Zsolt, az Anima Sound System vezetője és Törőcsik Franciska színésznő új közös irodalmi műsora. A program a múlt héten megrendezésre kerülő Mészöly Miklós Irodalmi Akadémia és Írói Mesterkurzus zárásaként tökéletes megkoronázása volt a kulturális hétnek.

Nem egy szokványos Mészöly előadás

Prieger Zsolt azt mondja, az irodalom mindig is ugyanolyan közel állt a szívéhez, mint a zene. Törőcsik Franciska színésznővel közös zenés-irodalmi estsorozatuk legújabb darabja a Cserepek, félálomban jazz-orientált, s a neves író kevésbé ismert lírai énjére koncentrál. Mészöly nem feltétlenül költőként, hanem elsősorban íróként ismert, így egy kicsit be akarták mutatni azt az oldalát, amit nem mindenki lát, tehát verseire és haikuira hagyatkoztak a darab írásánál és szerkesztésénél. Prieger Zsolt nem csak azét szerette volna megyeszékhelyünkben tartani a bemutatót, mert Mészöly szekszárdi kötődésű, hanem mert jó élmények fűzik a városhoz.

Na de mikor látjuk őket viszont?

Legközelebb november 8-án térnek vissza a Térey-darabbal, amit tavaly a pandémia miatt el kellett halasztaniuk, ráadásul aznap délelőtt Pilinszky-műsorukat is előadják a Garay Gimnáziumba a diákoknak.

 

Kép: konyvesmagazin.hu